Neerhalen schakelgebouw HC60/HC50

Nadat op vrijdag 2 februari 2018 het schakelgebouw van HC60 al was neergehaald, wordt maandag 12 februari (om ca. 14.00 uur) ook het naastliggende schakelhuis van HC50 neergehaald. Dit is het smalle nog staande gedeelte van deze eenheid en bevindt zich aan de noordwestzijde van de centrale.

Het neerhalen wordt uitgevoerd door de constructie in te snijden en vervolgens omver te trekken. Er zal géén gebruik worden gemaakt van explosieven. Bij de werkzaamheden komt een hoeveelheid beton en metalen op de grond terecht. Dit gaat gepaard met een kortdurend lawaai en mogelijk enige stofontwikkeling. We houden o.a. de ondergrond zo nat mogelijk om opwaaiend stof te voorkomen. Het stof is niet gevaarlijk, maar om praktische redenen raden wij u aan om de ramen en deuren gesloten te houden.